Nu mă pot lupta cu poftele zilele acestea, mai ales că sarcina mea a intrat deja în 7 luni și jumătate și organismul cere energie. Încerc să mă feresc de zahăr însă e greu. Oricum ar fi, prefer să fac eu o prăjitură în loc să o cumpăr.
Azi, de la ciocolată de casă am ajuns să fac o negresă cu nuci, glazură din lapte de cocos și fulgi de cocos. Am redus cantitatea de zahăr brun din rețetă și am folosit făină de la moară, tip 650. A ieșit delicios.
Ingrediente negresă:
– 100g ciocolată amăruie (50-70% cacao)
– 150g unt
– 7 linguri cacao
– 100g zahăr brun (trestie de zahăr sau moscovado)
– miezul de la ½ baton vanilie sau ½ linguriță esență de vanilie
– 3 ouă
– 100g făină tip 650
– ½ linguriță praf de copt
– ¼ linguriță sare.
Ingrediente glazură de cocos:
– 150 ml lapte de cocos
– 2 linguri sirop de curmale/arțar/agave
– 2 foi de gelatină
Cum se face:
- Se topește ciocolata împreună cu untul la foc mic și apoi se adaugă zahărul și cele 7 linguri de cacao. Într-un vas se pune acest amestec cu ouăle bătute și se adaugă apoi făina cu praful de copt, sarea și vanilia.
- Amestecăm pînă obținem o compoziție uniformă pe care o turnăm într-o tavă tapetată cu unt și cu făină sau doar cu hîrtie de copt. Și ca să fie și mai gustoasă negresa, presărați cîteva nuci pe deasupra.
- Punem negresa în cuptorul preîncălzit la 180ºC pentru 20-25 de minute maximum
Glazura de cocos:
- Se pun foile de gelatină într-un bol cu apă pentru 5 minute.
- Între timp se încălzește lapte de cocos peste care punem gelatina și amestecăm pînă se topește iar la final adăugăm siropul de agave sau vă puteți lipsi de îndulcitor.
- După ce se răcește negresa, turnăm glazura deasupra și așteptăm să se întărească. Enjoy!
Fiți ceea ce mîncați și fiți energie pozitivă!