Vineri, 20 mai, în parcul Casei Pogor, începând cu ora 14.00, vom sărbători acest eveniment prin organizarea unor ateliere de educație gastronomică pentru copii și adulți.
In total vor fi 5 ateliere și împreună cu cei inscrisi la eveniment vor gati rețete propuse de Jamie Oliver.
Retetele gatite de noi vineri vor fi:
- Salata Tabbouleh cu cous cous – ambasador Dana Burlacu Visternicu
- Salata colorata de primvara cu crutoane- ambasador Roxana Ichim
- Paste din dovlecel cu sos de rosii- eu 🙂
- Bruschette cu pesto – ambasador Alexandra Jeitan
- Atelierul pentru adulti – ambasador Bogdan Puiu
Cei mici vor găti alături de noi, ambasadorii Food Revolution Day Iași preparate precum salata Tabouleh, paste din dovlecei, bruschette cu pesto, salată de primavară și un desert delicios. Rețetele vor fi gătite cu ingrediente românesti de sezon, de la producători locali care sprijină și în acest an evenimentul. Adulții au ocazia de a participa la un atelier de educație gastronomică, unde vor primi păreri avizate legate de nutriție și vor face degustări de preparate si produse locale.
Este primul an in care sunt ambasador „Food Revolution Day” si m-am implicat in aceasta miscare deoarece cred ca, incet-incet putem invata sa facem alegeri sanatoase si corecte privind alimentatia noastra chiar daca goana zilnica ne lasa putin timp pentru asta.
Cu putina organizare din partea noastra, spre exemplu sa mergem mai des la piata sau sa comandam de pe site-urile producatorilor locali produse sanatoase, vom ajunge sa mergem cat mai rar la medici si ne vom hrani copii intr-un mod responsabil. Avem o singura viata si e pacat ca nu suntem atenti asa cum trebuie la ceea ce intra in stomacul nostru. Multumim mult sponsorilor, producatorilor locali si tuturor care ne-au fost alaturi si inca ne sunt. Impreuna suntem mai puternici. Va asteptam cu drag pentru a face o mica schimbare!