Socată mai brunetă

Ingrediente:

  • 10 flori mari soc
  • 500-600 gr zahăr brun sau miere de albine (300 gr)
  • 1 lamîie mare
  • un borcan de 5 litri
  • 3-4 litri de apă

Preparare:

  1. Se spală florile de soc dacă nu ai avut noroc și le-ai cules imediat după ploaie și se pun în borcan. Se amestecă într-un vas cantitatea de apă necesară (la un borcan de 5 litri este necesar cam 3-4 litri de apă) cu zahăr sau miere, amestecînd pînă se topește tot zahărul sau mierea.
  2. Adăugati sucul de la o lămîie și restul lămîii, tăiată felii. Se pune apoi apa cît să acopere totul.
  3. Se lasă la loc însorit pentru  3-4 zile zile (depinde cît e de cald sau cît de acidulată doriți să fie socata).
  4. În fiecare zi amestecați în borcan dimineața și seara și gustați socata.  Cînd a ajuns acidulată și vă pișcă de limbă, strecurați-o și o puneși-o în sticle, în frigider.
  5. Rece e cuvîntul cheie. 🙂

18595393_1892184187662663_3037626306061361426_o

 

 

Lasă un comentariu